Beleggen in Chinese aandelen is voor een groot deel van de beleggers niet gemakkelijk. De Chinese aandelenmarkten hebben de afgelopen jaren te maken gehad met de nodige volatiliteit en als gevolg daarvan zijn heel wat beleggers afgeschrikt. Toch is er een soort Chinese aandelen dat sinds lange tijd al een geweldige beursprestatie weet neer te zetten.

De Chinese aandelenmarkten wisten met name in het jaar 2015 te zorgen voor de nodige beweeglijkheid. Zo wist de toonaangevende Chinese index – de Shanghai Composite Index – tijdens de eerste maanden van dat jaar flink in waarde te stijgen, om vervolgens keihard te ‘crashen’. In het jaar 2016 wist de Chinese index een herstelbeweging in gang te zetten, maar ook op dit moment is er nog steeds sprake van grote verdeeldheid.

Niet alle Chinese aandelen weten te profiteren van de herstelbeweging

chinese-aandelen-1

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat ondanks de herstelbeweging het aantal Chinese aandelen dat een nieuw dieptepunt weet te bereiken, is gestegen naar het hoogste niveau in meer dan 4 jaar tijd.

chinese-aandelen

De beleggers die zich durven te wagen aan een belegging in Chinese aandelen, zouden zich het beste kunnen richten op de ‘grotere’ beursgenoteerde Chinese ondernemingen. Op de bovenstaande grafiek is immers te zien dat deze aandelen de afgelopen maanden een stuk beter hebben gepresteerd dan de toonaangevende Chinese index.