doktersbezoekjes Teleconferenties tussen doktoren en patiënten hebben de potentie om consumenten jaarlijks ongeveer zo’n 104 miljard dollar te besparen. Dat brengt natuurlijk de mogelijkheid met zich mee voor bedrijven die op dit vlak diensten leveren, om een hoop geld te verdienen. Een van die bedrijven is Teledoc en tijdens de beursgang van het bedrijf liep de koers vorige week de spuigaten uit. Het bedrijf ging vorige week woensdag naar de beurs en dat gebeurde op een koers van 19 dollar per aandeel. Vrijwel direct stegen ze door naar 31,90 dollar per aandeel, om de dag te eindigen op 29,50 dollar, een stijging van 50 procent.

Potentie video-doktersbezoekjes

Hoewel nog altijd relatief klein, schat Goldman Sachs op basis van onderzoek in dat de industrie voor ‘arts gerelateerde telegezondheidszorg’ de potentie heeft om te stijgen naar een marktomvang van 6,5 miljard dollar, met nog eens 5,5 miljard dollar extra wanneer de psychiatrische zorgaanbieders worden toegevoegd aan deze markt. De industrie is echter druk bevolkt, maar aanbieders zoals American Well, Doctors on Demand en Optum’s Well Clinic. Ook beginnen sommige verzekeringsmaatschappijen in-huis diensten op dit vlak aan te bieden.

Aantal video-doktersbezoekjes

In een interview met Businessinsider.com, vertelde CEO van Teladoc, Jason Gorevic, dat het bedrijf ver voorloopt op zijn concurrenten. ‘Wij zijn een leider in deze snel groeiende markt binnen de gezondheidssector. Het aantal patiënten dat van onze diensten gebruik heeft gemaakt, was groter dan dat van alle andere bedrijven bij elkaar’, vertelde Gorevic. Hij voegde toe dat het aantal gebruikers in Q1 met 130 procent was gestegen en hij voorspelt een half miljoen bezoekers in 2015, tegenover 300 duizend vorig jaar. Ondanks de rooskleurige outlook, moet het bedrijf nog winstgevend worden. In 2014 rapporteerde Teladoc een verlies van 17 miljoen dollar, tegenover 6 miljoen dollar het jaar ervoor. Gorevic zei dat de verliezen te danken waren aan investeringen in de huidige producttechnologie en investeringen in uitbreiding. >>> Wij houden de techsector scherp in de gaten op zoek naar beleggingskansen