Cryptomunt IOTA zit in een gold rush. IOTA legt zich toe op een technologie die verder gaat dan blockchain en die zich specialiseert in het Internet der Dingen. Een deal met Microsoft en nog andere prominente bedrijven zorgde voor een koersexplosie waarbij de prijs x4 ging op een week. Hierdoor is IOTA de 5e grootste cryptomunt ter wereld.

IOTA maakte bekend dat het een partnerschap aangaat met Microsoft, Fujitsu en een 20-tal andere bedrijven. Ze gaan daarvoor de eerste publiekelijke data-marktplaats van het Internet der Dingen lanceren. Uniek is dat deze database als eerste volledig draait op een ‘distributed ledger’, de techniek van blockchain.

Op deze manier wordt het mogelijk dat bedrijven hun data gaan monetariseren op een veilige manier.

<< U leest alles over de cryptomarkt eerst op onze Facebook-pagina >>

In tegenstelling tot vele andere blockchainprojecten maakt IOTA gebruik van een methode met ‘Tangle’. Volgens de oprichters van IOTA zorgt deze techniek voor gratis transacties en een betere mogelijkheid om de schaalgrootte te verhogen.

We are very excited to announce the launch of our data marketplace. This will act as a catalyst for a whole new paradigm of research, artificial intelligence, and democratization of data.” – aldus medeoprichter Sønstebø.

Naast Microsoft en Fujitsu doen ook Deutsche Telekom, Bosch en PwC mee. Vooral blockchainspecialist Omkar Naik van Microsoft vindt het project veelbelovend.

This next generation [sic] technology will accelerate the connected, intelligent world and go beyond blockchain that will foster innovation real world solutions, applications and pilots for our customers,”

Bron: The Next Web

Afbeelding: Wikimedia Commons/Tiagodimas2