Ondanks het bloedbad op de cryptomarkten, blijven digitale munten populairder dan ooit. ‘There is no such thing as bad publicity’ zeker? Volgens een Iers onderzoek telt Ierland momenteel 300 procent meer cryptobeleggers, met dank aan de forse rendementen die de bitcoin (en andere digitale munten) haalde in 2017. 

Volgens de Irish Times zijn er 120.000 meer Ieren die in het bezit zijn van digitale munten, gezien over de afgelopen vier jaar. Tijdens de piekperiode eind vorig jaar waren dit er zelfs 180.000. Het onderzoek werd geleid door het communicatiebureau Red Flag en Amárch Research. Ze kwamen tot de conclusie dat de Ieren niet langer wantrouwig zijn, maar eerder nieuwsgierig.

Uit het onderzoek blijkt ook dat er meer mannen dan vrouwen zijn die handelen in crypto. Tevens zijn het jongere mensen die zich wagen op de cryptomarkt, de gemiddelde leeftijd is ongeveer 27 jaar.

Ethereum

Er is ook onderzoek gedaan naar welke munten de voorkeur krijgen bij de Ierse cryptobeleggers. 27 procent investeert liever in ehtereum, 44 procent in bitcoin en 30 procent in Litecoin. Dit geldt enkel voor de beleggers die geïnteresseerd zijn in munten die in de top 5 staan. Er zijn uiteraard ook beleggers die andere altcoins verkiezen maar hier is het onderzoek niet verder op ingegaan.

Een kanttekening, hoewel er zoveel nieuwe Ierse investeerders zijn bijgekomen, zijn er maar weinig personen die effectief geïnteresseerd zijn in de effectieve technologie achter deze digitale revolutie.

Uit de verzamelde feiten concludeerden de onderzoekers dat de massale adoptie van cryptomunten in Ierland nog wel eventjes op zich zal laten wachten. Voorstanders van crypto zullen nog even geduld moeten hebben voor ‘real world applications’, aldus Gerard O’Neil, voorzitter van Amárach.

Bronnen: Crypto Line News

Foto: Marco Verch – Flickr – CC BY 2.0

 

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven