De aandelenmarkten zijn fantastisch uit de startblokken gekomen. Afgelopen week werden er opnieuw mooie winsten geboekt en als gevolg daarvan begint langzamerhand het optimisme onder beleggers terug te keren. Opvallend genoeg zagen we vorig jaar een soortgelijk beeld ontstaan.

Vorig jaar wisten de aandelenmarkten tijdens de eerste drie handelsweken van het jaar bijzonder goede zaken te doen. Toch was destijds de opleving slechts van korte duur, want in februari en maart was er sprake van de nodige volatiliteit. De maanden daarna wist de stier zich, tot en met de maand september, te herpakken.

We kunnen lessen trekken uit het jaar 2018

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Stock Board Asset, is te zien dat Wall Street tot nu toe dit jaar haast synchroon loopt met vorig jaar. Uiteraard is het beursjaar nog jong en wat dat betreft hoeft deze correlatie weinig te betekenen.

Maar, we kunnen wel lessen trekken uit 2018. Destijds werden beleggers aan het begin van het jaar namelijk op het verkeerde been gezet. En ook nu heerst de sfeer onder beleggers dat de bodem is gezet en dat de beer verslagen is. En dat beeld is 180 graden gedraaid ten opzichte van een maand geleden. En de vraag is of dat wel gegrond is. Er hangen immers nog genoeg donkere wolken boven de markten.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>