Soms hebben we met z’n alleen een vrij kort geheugen. Neem bijvoorbeeld november vorig jaar. Donald Trump wint verrassend de verkiezingen. Op de beurs ontstaat er eerst paniek, de futures dalen in de nacht met 5%. Maar al snel daarna, duikelen beleggers over elkaar heen om maar aandelen te kopen. De sectoren die het meest in trek waren: financials, energie en healthcare.

De sectoren die toen relatief slecht presteerden? De technologieaandelen. Sterker: veel techaandelen hadden in december, hun slechtste maand van 2016.

Beleggers kochten dus veel financials, energie en healthcare. Allemaal sectoren die onder Trump beter zouden kunnen presteren.

Financials vanwege soepelere regelgeving, energie vanwege soepelere regelgeving en healthcare, simpelweg omdat Clinton niet aan de macht kwam (en de winsten van grote farma’s wou inperken).

Na – op z’n zachts gezegd – wat opstartprobleempjes, kregen beleggers steeds minder vertrouwen in Trump.

Met als resultaat dat veel energie- en grondstofbedrijven weer in waarde daalden. Vaak tot onder niveau’s die we begin november 2016 zagen.

Wij denken, dat heel veel beleggers energiewaarden nu onterecht links laten liggen.

Recent nog, kwam dit bericht in de media voorbij:

Bron: CNBC

Wat daar staat is eigenlijk iets dat Trump al sinds vorig jaar aankondigd: energie gaat een hele belangrijke rol krijgen in de economie van Amerika.

En dat willen ze bereiken met onder andere soepele regelgeving.

Toch staan heel veel energiebedrijven, zo gewaardeerd alsof ze dit jaar nog failliet gaan.

Angst doet in die zin rare dingen met beleggers.

Het welbekende emotionele beestje, zorgt ervoor dat heel veel investeerders simpelweg alle grondstofgerelateerde aandelen in de uitverkoop hebben geplaatst.

Maar, de laatste dagen horen we toch steeds meer geluiden vanuit Washington over een ‘Energy Dominant America‘.

Laat daar geen misverstand over bestaan: dit is goed nieuws voor Amerikaanse energiebedrijven.

Als wij de laatste beursweek samenvatten, dan zien we vooral een herhaling van zetten. Die verdacht veel lijkt op november 2016.

Kijk eens naar de sectoren die het deze week heel goed hebben gedaan. En kijk dan direct naar de sector die het bijzonder slecht heeft gedaan:

Inderdaad: beleggers lijken weer te realiseren dat de uitverkoop bij grondstofaandelen iets te veel van het goede is geweest.

De trein lijkt langzaam te vertrekken.

Juist op het moment dat niemand door heeft dat de trein vertrekt: iedereen is meer gefocust op de daling bij technologieaandelen.

Maar bij BeursBrink kijken we naar de keiharde feiten.

Een olie-aandeel met een marktwaarde van nog geen 45 miljoen en een oliereserve van 5 miljard dollar bijvoorbeeld.

Dit soort onderwaarderingen, kom je nu nog tegen.

Als de grondstofrally wat vorm gaat krijgen, is het over met dit soort koopjes.

Let op onze woorden: de Trump Trade, zoals energie en financials (vooral regionale banken!) zullen weer een heropleving gaan krijgen in de tweede jaarhelft.

Wees daarop voorbereid.

En, als klap op de vuurpijl, hebben we een nieuw klein bedrijfje gevonden. Het handelt voor nog geen 1 dollar aan de Amerikaanse beurs, maar gelet op de potentie van dit bedrijf, mag een stijging van 20 tot 30% in een weken tijd niet verbazen….

Daarover meer in het USA Rapport: Abonneer op het USA Rapport