Jerome Powell wist tijdens de laatste Fed-persconferentie de harten van de beleggers te veroveren. Het was de eerste keer sinds zijn aantreden dat Wall Street op de dag van het rentebesluit in het groen wist te sluiten. En deze stijging was hoofdzakelijk te danken aan de milde woorden van Powell.

De Amerikaanse centrale bank lijkt langzaam maar zeker van koers te veranderen. De agressieve monetaire aanpak lijkt plaats te maken voor een wat mildere aanpak. Zo besloot de Fed vorige week nog om de rentestand onveranderd te laten om daarmee de Amerikaanse economie te stimuleren. Met andere woorden lijkt Powell gehoor te geven aan de wens van president Trump om te stoppen met de renteverhogingen.

Amerikaanse staatsobligatie luidt mogelijk een beursdaling in

Als gevolg van de mildere monetaire politiek van de Fed, zijn de rentes op de Amerikaanse staatsobligaties in verval geraakt. Dat is onder andere het geval bij de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat deze dalende rente een bedreiging kan zijn voor de aandelenmarkten.

Op de grafiek is namelijk te zien dat de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw is afgeketst van de weerstandslijn. En datzelfde gebeurde ook in de jaren 2000 en 2007. Tijdens beide jaren vormde dat destijds het startsein voor een trenddraai op Wall Street met een gigantische beursdaling tot gevolg.

Moeten we nu opnieuw vrezen voor dat doemscenario?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)