Al enkele maanden zit de koers van de dollar in de lift. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft er zelfs toe geleid dat steeds meer beleggers hun geld inwisselen voor dollars. Het verleden heeft vaker uitgewezen dat op momenten van paniek de vraag naar dollars toeneemt. En dat kan mogelijk zelfs leiden tot een meerjarige uitbraak bij de Amerikaanse munt.

De dollar is overigens vooralsnog niet de enige munt die weet te profiteren van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Ook de Chinese munt wist tijdens de voorbijgaande weken stevig in waarde te stijgen en dat heeft alles te maken met de ‘neutrale’ rol die de Chinezen op dit moment innemen. Volgens diverse kenners kan deze keuze er toe leiden dat de wereldmacht binnen afzienbare tijd verschuift van de Verenigde Staten naar China.

De dollar staat mogelijk aan de vooravond van een meerjarige uitbraak

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is het technische plaatje bij de dollar in beeld gebracht. Sinds het jaar 2000 is er al sprake van een dalende trend en tijdens de afgelopen 22 jaar is de weerstandslijn meermaals getest. Telkens wist deze confrontatie niet veel later te leiden tot een zwakkere Amerikaanse munt.

Op de grafiek is echter ook te zien dat de dollar inmiddels opnieuw bij de weerstandslijn terecht is gekomen. Dit is al de derde keer in 5 jaar tijd. Mocht de Amerikaanse munt deze keer wel de weerstandslijn doorbreken, dan gaat er volgens de wetten van de technische analyse een nieuwe stijgende trend van start. En gezien de spanningen in de wereld is dit goed denkbaar.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)