De energiesector is een van de meest gehate sectoren op Wall Street. Dat is ook niet verwonderlijk, want de energiesector heeft het tijdens de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. Ondanks dat lijkt de energiesector rijp te zijn voor een investering. Het technische plaatje wijst immers richting een herstelbeweging.

Tijdens de voorbijgaande weken kreeg de olieprijs harde klappen te verwerken. Vanaf de top van begin januari gerekend moest de olieprijs ongeveer 20% aan waarde inleveren. En uiteraard wist deze prijsdaling te leiden tot een sell-off bij de energieaandelen.

Beleggers kunnen profiteren van de paniek rondom het coronavirus

Tijdens de afgelopen handelsdagen wist de olieprijs een deel van de koersschade weer goed te maken. Beleggers lijken steeds meer gewend te raken aan het coronavirus. Juist door de paniek rondom dit virus moest de energiesector zoveel terrein inleveren.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de energiesector mogelijk rijp is voor een investering. Zo is op deze grafiek te zien dat de Energy Select Sector bij een belangrijke steunlijn terecht is gekomen. Deze steunlijn werd in het jaar 2009 gevormd en wist tijdens het afgelopen jaar nog belangrijke steun te bieden. Dat wist destijds te leiden tot een indrukwekkende herstelbeweging.

Mogen we nu opnieuw rekenen op een dergelijke herstelbeweging?

3 goedkoopste aandelen voor 2020

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 te worden. Download hier jouw gratis gids: De goedkoopste aandelen voor 2020