De EUR/USD staat al maanden onder druk. In het jaar 2017 leek een stevige bodem gezet te zijn, maar dat is nu nog sterk te betwijfelen. Door de koersdaling van de afgelopen maanden is de EUR/USD immers niet ver verwijderd meer van het dieptepunt dat aan het begin van 2017 bereikt werd. En een zwakkere EUR/USD kan ook grote gevolgen gaan hebben voor de goudprijs.

De Amerikaanse economie weet al jaren een betere prestatie af te leveren dan de Europese economie. Het handelsbeleid van Trump heeft daar geen verandering in gebracht. Nog steeds weet de Amerikaanse economie relatief gezien erg goed te presteren. De Europese economie daarentegen ondervindt steeds meer hinder van de importheffingen die door Trump zijn opgelegd. Daarnaast kan de Brexit zorgen voor een extra economische dreun.

Goudprijs is ook afhankelijk van de EUR/USD

Chris Kimble, technisch analist bij Kimble Charting, heeft de grafiek van de EUR/USD onder de loep genomen. Hij komt tot de conclusie dat de EUR/USD bij een belangrijk ‘kantelpunt’ is aangekomen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de 35-jarige steunlijn bereikt is. In het jaar 2017 wist deze steunlijn nog te zorgen voor een stevige bodem bij het valutapaar. Achteraf gezien bleek deze herstelbeweging slechts van korte duur te zijn.

Volgens Kimble is het enorm belangrijk dat de EUR/USD opnieuw steun weet te vinden bij deze meerjarige steunlijn. Mocht dat niet gebeuren, dan komt er een einde aan de stijgende trend van de afgelopen 35 jaar. En in dat geval kan de EUR/USD echt op weg gaan richting pariteit. Op de grafiek is te zien dat een dalende EUR/USD ook weinig goeds voor de goudprijs voorspelt.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)