Al enkele weken zitten de edelmetalen in de hoek waar de klappen vallen. Als gevolg van deze prijsdalingen staan de goud- en zilversector uiteraard ook al weken onder druk. Mogelijk is de dalende beweging binnen deze sectoren echter te ver doorgeslagen. Zo kan de goudmarkt aan de vooravond staan van een imposante herstelbeweging.

Op dit moment zijn er maar weinig beleggers te vinden die behoefte hebben aan een ‘veilige haven’. Door de aanhoudende beursrally is het optimisme op de beursvloer verder toegenomen. En als gevolg daarvan worden goud- en zilvermijnaandelen massaal gedumpt. Beleggers hebben echter al vaker op het verkeerde moment de goud- en zilversector de rug toegekeerd.

Deze grafiek voorspelt een herstelbeweging binnen de goudmarkt

Volgens de analisten van Crescat Capital LLC kan de goudmarkt aan de vooravond van een imposante herstelbeweging staan. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat op dit moment slechts 11% van de aandelen binnen de Global Junior Gold Miners Index boven haar 200-daagsgemiddelde noteert. Voor het laatst werd een dergelijke notering tijdens maart 2020 bereikt. Ook na de zomer van 2018 werd een dergelijke notering bereikt. In beide gevallen wist de Global Junior Gold Miners Index tijdens de maanden daarna met tientallen procenten in waarde te stijgen.

Volgens dit onderzoek is het pessimisme rondom de edelmetalen te ver doorgeslagen. De oplettende belegger heeft in het verleden meermaals indrukwekkende rendementen kunnen behalen nadat het gros van de beleggers pessimistisch gestemd was. En dat moment lijkt nu opnieuw aangebroken te zijn.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>