Sinds vorig jaar maart is er al sprake van een indrukwekkende beursrally. Ook tijdens de afgelopen maanden werd er een vervolg gegeven aan de stijgende trend. Inmiddels lijken de stieren haast onvermoeibaar te zijn. Toch is het nog maar de vraag of we deze beursrally wel gezond kunnen noemen.

De beleggers die al wat langer meelopen weten dat een gezonde beursrally van cruciaal belang is. Mocht dat niet het geval zijn, dan is de kans op een trenddraai groot. De gezondheid van een beursrally kan vaak bepaald worden aan de hand van de aanwezige draagvlak binnen een bepaalde index. En dat draagvlak begint op Wall Street af te brokkelen.

Het draagvlak van deze beursrally begint af te brokkelen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Alessio Urban, is te zien dat er een gevaarlijke divergentie is ontstaan tussen de S&P 500 index enerzijds en het aantal aandelen dat binnen deze index boven haar 200-daagsgemiddelde beweegt anderzijds. Sinds februari dit jaar is er al sprake van een situatie dat steeds minder aandelen nog boven hun 200-daagsgemiddelde bewegen. En dat terwijl de S&P 500 index op dit moment fors hoger noteert dan enkele maanden geleden het geval was.

Gezien deze grafiek lijkt het slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens deze divergentie tot problemen gaat leiden. Volgens deze grafiek moeten beleggers in ieder geval uitkijken dat ze deze beursrally niet bestempelen als ‘gezond’. Het onderliggende beursplaatje ziet er immers een stuk minder rooskleurig uit.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis