De olieprijs wist in amper zes maanden tijd met meer dan 50% in waarde te stijgen. Wat dat betreft wist de olieprijs het dus nog beter te doen dan de aandelenmarkten. Maar, de olieprijs werd tijdens de laatste maanden van 2018 ook geconfronteerd met een scherpere daling dan de aandelenmarkten. Het is echter nog maar de vraag of de olieprijs ook tijdens de komende tijd de stijgende trend weet vast te houden.

Net als de meeste aandelenmarkten wist ook de olieprijs op de valreep van 2018 een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment is de prijs voor een vat olie flink gestegen. Maar, tijdens de afgelopen week wist de olieprijs voor het eerst sinds februari de week lager af te sluiten. En deze rode slotstand werd op een bijzonder belangrijk moment neergezet.

Olieprijs draait op een cruciaal moment van richting

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de olieprijs op korte termijn de stijgende trend verlaten heeft. Zo laat Kimble weten dat de stijgende steunlijn neerwaarts doorbroken is. Daarnaast vond de top bij de olieprijs ook plaats bij het 61,8%-Fibonacci niveau. En dit niveau is gemeten vanaf de top van 2018 tot de bodem van 2018. En volgens de wetten van de technische analyse weet dit niveau vaak te zorgen voor een trenddraai.

Is de olieprijsstijging definitief ten einde gekomen?