De Bitcoin beleefde een uitstekende week. Tegen alle verwachtingen in wist de grootste digitale munt ter wereld flink in waarde te stijgen. Overigens was deze stijging wel hard nodig, want de Bitcoin heeft tijdens de voorbijgaande weken extreem veel beurswaarde moeten inleveren. Is deze rally slechts van korte duur, of is de nieuwe bodem gezet?

De Bitcoin beleeft net als veel andere financiƫle instrumenten een beroerd jaar. Aan het begin van dit jaar wist de Bitcoin nog de grens van $ 20.000 te bereiken, terwijl twee weken geleden de grens van $ 3.000 nog genaderd werd. Volgens diverse analisten is er inmiddels een einde gekomen aan de indrukwekkende rally die in zeven jaar tijd de Bitcoin wist te lanceren van $ 1 naar bijna $ 20.000.

Trendbreuk bij de Bitcoin

Ook steeds meer cryptostieren beginnen de toekomst somber in te zien. Een van die cryptostieren is fondsmanager Charlie Morris die een portefeuille van $ 1 miljard beheert bij Atlantic House Ltd. Morris laat weten dat de trend kapot is. Daarmee doelt hij op de stijgende trend die op de logaritmische schaal onlangs gebroken is. Volgens hem moeten cryptobeleggers door deze trendbreuk rekening houden met lagere rendementen.