Verrassend genoeg is er sinds de Amerikaanse verkiezingen een indrukwekkende beursrally van start gegaan. Beleggers lijken zich op dit moment weinig aan te trekken van het feit dat Biden in januari de plek van Trump zal overnemen. Tenminste, de meeste waarnemers zijn het er wel over eens dat Biden uiteindelijk als winnaar uitgeroepen zal worden. Blijft de beursrally daarna ook intact?

Tijdens de handelsdag van woensdag wisten de Amerikaanse beurzen goede zaken te doen. Ook tijdens de handelssessie van gisteren wist Wall Street in het groen te sluiten. Opvallend genoeg wordt deze beursrally door veel aandelen ook niet gedragen. Tijdens de handelssessie van woensdag was er zelfs sprake van het zwakste sentiment sinds 20 oktober 1987.

Niet alle aandelen doen mee aan dit beursfeestje

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Alastair Williamson, is te zien dat dit de op één na slechtste sentimentsdag ooit was bij een stijging van de S&P 500 index van meer dan 2%. Minder dan de helft van de aandelen binnen de Amerikaanse index wisten mee te doen aan deze beursstijging.

Dergelijke zwakte zie je vaak in de buurt van belangrijke toppen. Met name tijdens de jaren 2000 en 2007 waren dergelijke handelsdagen vaak waarneembaar. En we weten allemaal hoe het destijds is afgelopen. Voor beleggers is het dus te hopen dat het deze keer beter afloopt.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)