Timing is bijzonder belangrijk op de beurs, zelfs voor langetermijnbeleggers. Wie anders beweert, heeft vaak de timing aan zijn zijde. Marihuana-aandelen zitten bijvoorbeeld al ruim een half jaar in verval, ondanks de goede vooruitzichten en sterke fundamenten. Is de bodem in zicht? Is dit een goed moment om (bij) te kopen?

Er is een groot verschil tussen beleggers die in oktober/november 2017 marihuana-aandelen kochten en beleggers die januari/februari marihuana-aandelen kochten. De eerste groep staat waarschijnlijk nog comfortabel op winst terwijl de tweede groep een bloedrode portefeuille heeft.

En toch is er niet zo heel veel veranderd. In tegendeel, de verwachte legalisering in Canada die de koersen omhoog duwde, is ondertussen een feit.

Timing is dus van belang. Zelfs een paar maanden kan een wereld van verschil maken.

Wie eind jaren ’90 technologieaandelen kocht, moest zo’n 15 jaar wachten om terug break-even te staan. Wie begin 2009 Amerikaanse aandelen kocht, wrijft zich nu in zijn handen. En zo gaat dat ook met marihuana-aandelen.

Marihuana-Index

Ondanks de officiële legalisering in Canada, bewegen marihuana-aandelen niet of enkel naar beneden. Toch zijn er signalen dat we de bodem naderen.

Het belangrijkste signaal is het sentiment

Zoals legendarische beursgoeroe John Templeton ooit zei: ‘stierenmarkten worden geboren in pessimisme, groeien sceptisch, worden volwassen in optimisme en sterven door euforie’.

De stierenmarkt in marihuana-aandelen werd eind vorig jaar geboren toen nog weinig beleggers er in geloofden. Vandaag wordt men na een daling van ruim een half jaar sceptisch. De marihuana-markt moet dus nog groeien naar optimisme en sterven door euforie.

Met andere woorden: de stierenmarkt is nog lang niet voorbij. Maar wanneer je wacht tot het optimisme terugkeert, loop je weer achter de koersen aan en is jouw timing weer te laat.

Bron: C.W.

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.