De beweeglijkheid op de financiële markten is weer volledig terug. En dit is hoofdzakelijk te danken aan de handelsstrijd tussen de VS en China. Als gevolg van de opgelaaide handelsspanningen nemen steeds meer beleggers afstand van de financiële markten. En die trend zou zich in de komende maanden kunnen gaan voortzetten.

Als we het verleden kunnen gebruiken als maatstaf voor de toekomst, dan valt te zeggen dat we op dit moment in een ongunstige beurstijd bewegen. Traditioneel gezien heeft de stier het namelijk lastig in de periode van mei tot oktober. En die moeilijkheden zouden de komende tijd alleen maar erger kunnen gaan worden.

Is er een nieuwe beursdaling onderweg?

De mannen van Nautilus Investment Research hebben een verband vastgesteld tussen de huidige beursbeweging bij de Dow Jones index en die van de periode 1967-1976. En dat verband is op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht. Mocht deze correlatie standhouden dan voorspelt dat overigens weinig goeds voor de aandelenmarkten. In dat geval kunnen de aandelenmarkten te maken gaan krijgen met een langdurige daling. Zo werd de Dow Jones index in de periode 1976-1978 geconfronteerd met een daling van ruim 30%.

Moeten we opnieuw vrezen voor een langdurige daling?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>