Beleggers die al wat langer meelopen, zullen inmiddels wel weten dat je in bijna alles kan investeren. Beleggers die nog niet zolang actief zijn op de beurs, zullen wellicht vreemd opkijken bij het horen van een belegging in koffie. Toch is het mogelijk om in koffie te beleggen. En het kan zelfs behoorlijk lucratief zijn.

De koffieprijs kende in tegenstelling tot de aandelenmarkten een fanatische beursmaand mei. Tijdens deze maand steeg de koffieprijs met ruim 15% in waarde. Deze prijsstijging was overigens hard nodig, want de koffieprijs heeft sinds de top van 2011 ruim 70% aan waarde moeten inleveren. Net als veel andere commodities heeft koffie het de laatste jaren niet gemakkelijk gehad.

Staat de koffieprijs aan de vooravond van een trenddraai?

Volgens technisch specialist Chris Kimble kan er een gouden tijd gaan aanbreken voor koffie. Hij deelde recent op Twitter de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de koffieprijs al jaren gevangen zit in een dalend trendkanaal. Maar, door het prijsherstel van de afgelopen zes weken is de weerstandslijn inmiddels genaderd. En op het moment dat deze weerstandslijn doorbroken wordt, hebben we te maken met een trenddraai.

Een dergelijke trenddraai was ook zichtbaar in het jaar 2014. En destijds wist deze opwaartse uitbraak uiteindelijk te leiden tot prijsverdubbeling. Wat dat betreft doen beleggers er dus verstandig aan om de ontwikkelingen rondom de koffieprijs nauwlettend in de gaten te houden.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>