De oliesector wist tijdens de voorbijgaande maanden vriend en vijand te verrassen. Tegen alle verwachtingen in wist de olieprijs alleen maar verder in waarde te stijgen. Mogelijk is nu echter het moment gekomen om afstand te nemen van de oliesector. Het is immers nog maar de vraag of de olieprijs een weerstandslijn weet te breken die al sinds het jaar 2008 intact is.

Steeds meer beleggers zijn tijdens de afgelopen maanden geïnteresseerd geraakt in de oliemarkt. Dat is niet verwonderlijk te noemen, want de stijgende olieprijs wist de olieaandelen ook weer in de spotlights te zetten. Daarnaast zijn deze aandelen tijdens de coronacrash zwaar afgestraft en een aanzienlijk deel van de aandelen noteert nog steeds onder de niveaus die vóór de coronacrisis op de koersborden stonden.

De olieprijs worstelt met een 13-jarige weerstandslijn

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de olieprijs (Brent) geconfronteerd wordt met een 13-jarige weerstandslijn. En tijdens de afgelopen jaren heeft deze weerstandslijn een betrouwbare reputatie opgebouwd. De meest recente keer dat deze lijn opnieuw bereikt werd, was in het jaar 2014. Kort daarna werd de olieprijs geconfronteerd met een werkelijke crash. In een mum van tijd ging de prijs voor een vat Brentolie terug van $ 110 naar $ 50.

Overigens is ook het tegenovergestelde scenario mogelijk. Mocht de weerstandslijn overtuigend doorbroken worden, dan zal er een nieuwe stijgende trend van start gaan. En in dat geval mogen we wel spreken van een historische uitbraak, omdat de 13-jarige weerstandslijn dan gesneuveld is. Maar, zo ver is het nog niet…

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>