De goudprijs heeft een tegenvallende periode achter de rug liggen. Sinds de zomer van 2020 is er immers al sprake van een dalende beweging bij het gele edelmetaal. Toch is de kans aanwezig dat er binnenkort een einde komt aan deze dalende beweging. Een belangrijke grafiek laat namelijk zien dat een nieuwe bodem bij de goudprijs aanstaande is.

Tijdens de afgelopen maanden is de interesse in de goudsector aanzienlijk afgenomen. Dit is overigens goed te verklaren, want door de dalende goudprijs heeft deze sector het niet gemakkelijk gehad. Tegelijkertijd wisten de aandelenmarkten stevig in waarde te stijgen. Wat dat betreft is het dus ook niet vreemd dat veel beleggers hun goudaandelen hebben ingewisseld voor andere aandelen.

Beleggers kunnen profiteren van een nieuwe bodem bij de goudprijs

Toch doen deze beleggers er verstandig aan om de bovenstaande grafiek goed te bestuderen. Op deze grafiek, afkomstig van Ronnie Stoeferle, is immers te zien dat de goudprijs op dit moment 10% onder het 40-weeksgemiddelde beweegt. Tijdens de afgelopen vijf jaar hebben we dit slechts twee keer eerder gezien. Dat was aan het einde van 2016 en rond de zomer van 2018. Tijdens beide keren wist de goudprijs niet veel later een stevige bodem neer te zetten om vervolgens tijdens de maanden daarna een indrukwekkende prijsrally neer te zetten.

Gezien deze grafiek kan het lonen om een investering in de goudsector te heroverwegen. De kans op een nieuwe goudprijsbodem lijkt in ieder geval erg groot te zijn.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!