Tijdens de afgelopen handelsweek werden de wereldwijde aandelenmarkten voor het eerst sinds lange tijd weer geconfronteerd met een serieuze correctie. Zelfs het ruimhartige monetaire beleid van de ECB wist de daling geen halt toe te roepen. Volgens diverse technische analisten zijn de meeste indices op een heel ongelukkig moment van richting veranderd.

Sinds het begin van dit beursjaar is er eigenlijk sprake geweest van één rechte lijn omhoog wat betreft de beurskoersen. Met name op Wall Street was er sprake van een waar beursspektakel. Toch moesten ook de Amerikanen tijdens de afgelopen week een pas op de plaats maken. Die trenddraai was helaas wel erg slecht getimed.

Top op Wall Street komt op een ongelukkig moment

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, zijn de Amerikaanse beurzen op een ongelukkig moment van richting veranderd. Hij deelde op zijn website de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de NYSE Composite index een top wist neer te zetten rondom het belangrijke 78,6%-Fibonacci niveau. Dat was overigens nog niet het enige, want ook de Momentum Index en de MACD-indicator keerden terug uit ‘overgekocht’ gebied.

Moeten we de komende tijd rekening houden met verder dalende beurskoersen, of is een nieuwe bodem nabij?