De beurzen zijn op dit moment in de ban van de wapenstilstand die getekend is door China en de VS. Negentig dagen lang zullen beide partijen geen nieuwe importheffingen aan elkaar opleggen. De vraag is alleen of de VS en China er ook daadwerkelijk samen uit gaan komen. En dat is ondertussen niet het enige probleem dat boven de markten hangt.

Op de Europese beursvelden valt de bankensector op dit moment in negatieve zin op. Het pessimistische beursklimaat heeft er voor weten te zorgen dat beleggers als eerste bankaandelen dumpten. Dat is ook niet vreemd, want bankaandelen zijn al heel lang niet meer ‘sexy’ bij beleggers.

Europese bankaandelen naderen opnieuw de steunlijn

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Europe Stoxx 600 Bank Index inmiddels is aangekomen bij de steunlijn die al sinds 2009 intact is. Tijdens de afgelopen 9 jaar is deze steunlijn meermaals onder vuur genomen. Maar, telkens wist de stier stand te houden.

De vraag is alleen of de stier deze keer opnieuw over voldoende krachten beschikt. Sinds het jaar 2010 is er immers al een proces gaande van lagere toppen en dat vergroot de kansen van de beer.

Beleggers doen er verstandig aan om de Europese bankensector de komende tijd goed in de gaten te houden. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat deze sector als een van de eersten van richting weet te veranderen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)