De beleggers die al wat langer meelopen, kunnen zich vast nog wel de internetzeepbel herinneren. Deze ‘bubble’ wist te leiden tot grote verliezen binnen de technologiesector. Opvallend genoeg zijn de technologieaandelen op dit moment ook de ‘lievelingetjes’ van de beleggers. En juist daarom is voorzichtigheid geboden.

James Paulsen, strateeg bij Leuthold Group, ziet sterke overeenkomsten tussen de huidige koersbeweging en die van tijdens de internetzeepbel. Volgens Paulsen presteren de technologieaandelen al jaren aanzienlijk beter dan de defensievere utilitiesaandelen. En een dergelijke ‘outperformance’ zag hij ook tijdens de late jaren ’90.

Herhaalt de geschiedenis zich?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de angstaanjagende vergelijking van Paulsen in beeld gebracht. Tijdens de afgelopen twee jaar is de outperformance van de technologiesector in een hogere versnelling terecht gekomen. En een dergelijke versnelling was ook waarneembaar tussen 1998 en 2000.

Mocht dit verband standhouden, dan betekent dat onheil voor de geliefde technologiesector.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)