De energiesector was tot voor kort de sector die door de meeste beleggers ontweken werd. Door de dalende olieprijs heeft deze sector tijdens de afgelopen jaren geen goede naam opgebouwd. Langzaam maar zeker begint dat beeld echter te veranderen. En mogelijk is er zelfs een nieuwe Bull Market binnen de energiesector van start gegaan.

De olieprijs werd tijdens het begin van de coronacrisis hard geraakt. In korte tijd daalde de prijs voor een vat ruwe olie naar niveaus die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Op een gegeven moment was er zelfs tijdelijk sprake van een negatieve olieprijs. Inmiddels is de olieprijs hersteld van de coronacrash en op dit moment is er sprake van de hoogste notering sinds het jaar 2019.

Moet de echte koersstijging binnen de energiesector nog komen?

De prijsstijging bij de olieprijs is ook terug te zien bij de prestatie van de energiesector. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MacroCharts, te zien dat S&P Energy Sector tijdens de voorbijgaande maanden stevig in waarde wist te stijgen. Tevens is op de grafiek te zien dat er sterke gelijkenissen zijn met de jaren 2002, 2009 en 2016. Tijdens deze jaren wist de energiesector zich ook goed te herstellen van een stevige koersdaling.

Mochten de gelijkenissen met de jaren 2002, 2009 en 2016 de komende tijd intact blijven, dan moeten beleggers rekening houden met een verdere koersstijging binnen de energiesector. Volgens deze grafiek is de Bull Market binnen de energiesector immers nog maar net begonnen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>