De goudprijs is voor de derde week op rij bezig aan een groene handelsweek. Uiteraard zijn er nog enkele handelsdagen te gaan, maar het sentiment rondom de goudmarkt is onlangs 180 graden gedraaid. En dat heeft uiteraard ook deels te maken met de behoorlijke sell-off bij de aandelenmarkten. Juist nu lijkt goud voor veel beleggers een redding te zijn.

De goudmarkt is tijdens de voorbijgaande maanden bij veel beleggers naar de achtergrond verschoven. In augustus 2020 wist de goudprijs immers een stevige top neer te zetten en sinds dat moment hebben ook behoorlijk wat goudmijnaandelen terrein moeten inleveren. Tijdens de afgelopen weken is daar echter verandering in gekomen en werden diverse weerstandsniveaus weer onder vuur genomen. Dit proces is op dit moment overigens ook bij de goudprijs aan de gang.

Goudprijs staat op het punt om uit te breken

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de goudprijs al enkele maanden gevangen zit binnen een trendkanaal. Dit trendkanaal bestaat zowel uit een steunlijn als een weerstandslijn, en met name die weerstandslijn was tijdens de afgelopen maanden op de goudmarkt goed voelbaar.

Op de grafiek is ook te zien dat de bovenkant van het trendkanaal inmiddels onder vuur genomen wordt en op het moment dat de goudstieren sterk genoeg zijn, zou de weerstandslijn kunnen sneuvelen. Mocht dat het geval zijn, dan gaat er volgens de wetten van de technische analyse een nieuwe stijgende trend van start. En de goudmarkt heeft in het verleden meermaals bewezen dat het dan allemaal erg hard kan gaan. Wat dat betreft kunnen beleggers de goudmarkt maar beter niet uit het oog verliezen.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>