De dollar is tot nu toe bezig aan een uitstekend beursjaar. Tijdens het jaar 2017 moest de wereldvaluta nog het nodige terrein inleveren, maar dit jaar is een inhaalrace gestart. Toch is het nog maar de vraag hoe lang de dollar het hoofd boven water weet te houden. Trump liet namelijk onlangs nog weten dat hij niet gecharmeerd is van een dure dollar.

Donald Trump is sinds zijn aantreding als president van de Verenigde Staten al van mening dat de dollar volgens hem veel te duur is. Wat dat betreft verliep het jaar 2017 dus hoogstwaarschijnlijk naar alle tevredenheid van Trump.

Maar, tegen alle verwachtingen in heeft de dollarstier dit jaar de stijgende trend weer weten te herpakken. Niet verwonderlijk dat Trump dus onlangs opnieuw liet weten dat de dollar volgens hem te duur is en dat andere landen bezig zijn met het devalueren van hun munt. Uiteraard werd met een beschuldigende vinger richting China gewezen.

Een goedkopere dollar is goed nieuws voor de goudprijs

De afgelopen twee weken heeft de Dollar Index al wat waarde moeten inleveren als reactie op de woorden van Donald Trump. Voor de goudprijs zou een eventuele daling van de dollar overigens erg goed nieuws betekenen. Een goedkopere dollar zorgt namelijk normaal gesproken voor een stijgende goudprijs.

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, is het bereiken van een eventueel plafond bij de dollar niet te bestempelen als ‘toevallig’. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is namelijk te zien dat de Dollar Index al enkele jaren bezig is met het vormen van een toppatroon dat binnen de technische wereld bekend staat als een hoofd-en-schouderpatroon.

Daar staat tegenover dat de goudprijs bezig is met het vormen van een omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon. En dat is niet geheel toevallig juist een bodempatroon.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!