Met de opkomst van de cryptomunten ontstond ook de opkomst van het woord ‘Hodl’. De cryptomarkt heeft al voor uitzonderlijke rendementen gezorgd. Beleggers die er vroeg bij waren, zitten letterlijk op een (klein) fortuin, dat ze willen vasthouden. Maar volgens specialist durfkapitaal Fred Wilson is Hodlen niet altijd de beste oplossing.

Hodl staat voor bijhouden en de koersen verder laten stijgen. Vooral in tijden van dalende cryptomunten is Hodl een veel gezien woord op diverse forums. Nochtans is bijhouden niet altijd de beste oplossing, zegt Fred Wilson.

Wilson runt een durfkapitaalfonds dat ooit zeer vroeg in Twitter investeerde. De investering van $3,75 miljoen groeide uit tot een kapitaal van $1 miljard, 8 keer meer dan de totale waarde van de rest van zijn portefeuille.

Hoewel hij mogelijk nog meer had kunnen verdienen, verkocht hij 30% van zijn aandelen in Twitter voor $250 miljoen. Na de IPO van Twitter werd er nog eens voor $700 miljoen gecasht. Maar door eerder te cashen met een deel van zijn aandelen, kocht hij voor zichzelf een deel vrijheid.

Hij raadt dan ook aan om regelmatig winst te nemen, vooral als je met de winst je volledige investering kan terugverdienen. Met de rest zit je dan gratis te volgen. En wanneer het blijft stijgen, kan je tussendoor nog wat meer winst nemen. Je weet immers nooit wat de toekomst gaat brengen.

Je kan door te verkopen, winst mislopen. Maar je kan evengoed door te verkopen winst veiligstellen.

Wanneer het verkeerd afloopt met de positie, heb je nog steeds winst. Wanneer het verder stijgt, maak je meer winst doordat je nog steeds een gratis deel aanhoudt. Beweegt het zijwaarts, dan heb je toch al winst genomen.

“If you are sitting on 20x, 50x, 100x your money on a crypto investment, it would not be a mistake to sell 10%, 20% or even 30% of your position. Selling 25% of your position on an investment that is up 50x is booking a 12.5x on the entire investment, while allowing you to keep 75% of it going. I know that many crypto holders think that selling anything is a mistake. And it might be. Or it might not be. You just don’t know.” – Fred Wilson

Hodl is goed, maar niet altijd de beste beslissing. Regelmatig wat winst van tafel nemen, zorgt voor een win, win, win situatie.

Bron: AVC

Foto Credit: iStock