Wist je dat niet beleggen behoorlijk wat schade kan aanrichten aan jouw financiën. Veel mensen durven niet beleggen waardoor ze heel veel geld mislopen. Op lange termijn kost niet beleggen jou meer geld dan je denkt. En je hebt niet veel geld nodig om aan de slag te gaan.

Beleggen komt bij veel mensen pas op de laatste plaats. Dit is voor de meeste mensen de prioriteit wanneer het op geld aankomt:

  • Geld verdienen
  • Geld uitgeven
  • Sparen
  • Beleggen

Maar in de meeste situaties komt men nooit aan niveau 4: beleggen. Veel mensen zijn al blij wanneer ze aan niveau 3 komen.

Toch kost niet beleggen ook geld.

Laten we dit even illustreren met een kleine rekenoefening.

Stel dat je maandelijks €50 kan beleggen. Dat lijkt op het eerste zicht niet veel en daarom niet de moeite. Maar …

We gaan er eerst van uit dat je 1 keer per jaar 10% opbrengst ontvangt. Dan beleg je €600 per jaar. Dat geld is met de opbrengst na 25 jaar al €62.157 waard is.

Is €50 per maand beleggen niet de moeite? Wij denken daar anders over.

Met slechts €50 per maand, kan je over een periode van 25 jaar al een mooi bedrag bij elkaar sparen. Wie dit niet doet, mist op die manier meer dan €60.000.

Zo werkt de kracht van samengestelde interest voor jou. €600 x 25 is namelijk maar €15.000. De overige €47.157 is geld dat je misloopt wanneer je niet belegt.

En je kan de kracht van samengestelde interest ook sneller laten werken.

Stel dat we niet per jaar maar per kwartaal de interest kunnen laten werken, zoals dat bij de meeste dividendaandelen het geval is. Dan stijgt de opbrengst na 25 jaar al naar €65.960.

Indien de interest per maand zijn werk doet, stijgt het totaal bedrag naar €66.894.

€50 per maand zou voor de meeste mensen toch mogelijk moeten zijn om te beleggen.

Met wat kleine inspanning is het zelfs mogelijk om €100 per maand te beleggen. En dan zien we al snel een positieve evolutie ontstaan.

Met dezelfde berekening per kwartaal, brengt €100 per maand beleggen na 25 jaar al een mooie €131.921 op.

Jouw geld werkt voor jou. Indien het dat niet doet, loop je meer dan €100.000 mis.

En wanneer we €250 per maand kunnen beleggen aan een jaarrendement van 10% met een herbelegde interest per kwartaal, komen we al aan €329.803.

Jouw geld verdient voor jou dan €255.000 of €10.000 per jaar.

Zo zie je dat je met weinig middelen al een groot vermogen kan opbouwen wanneer je:

a) Regelmatig belegt
b) Langdurig belegt
c) Een voldoende hoge opbrengst hebt

Uiteraard is de volgende vraag, waar haal je tegenwoordig nog 10% rendement per jaar? Dit is een vraag die we dikwijls krijgen. En het antwoord is iedere keer hetzelfde: bij dividendaandelen.

In het Hoog Dividend Rapport staan namelijk dividendaandelen met een dividendrendement tussen 6% en 13%. Er staat zelfs een ETF in de lijst die op dit moment een dividendrendement uitkeert van 21%(!).

Je kan deze tip hier raadplegen:

Lees hier hoe je het dividendrendement van Royal Dutch Shell kan verdrievoudigen >>

Via een goed gespreide Hoog Dividend portefeuille moet het mogelijk zijn om jouw geld 10% rendement te laten opbrengen per jaar. En zo kan ook jij jouw geld aan het werk zetten.

De ideale financiële situatie wordt dan:

  • Geld verdienen
  • Beleggen
  • Geld uitgeven
  • Sparen

Wil jij ook dat jouw geld voor jou werkt?