Er heeft zich een groot politiek drama voltrokken in Italië. Als gevolg van de ingezette veto van de Italiaanse president, lukte het de populistische Lega en de Vijfsterrenbeweging niet om een regering te vormen.  De Vijfsterrenbeweging doet nu alsnog een laatste poging om een coalitieregering te redden. De vraag is alleen of dat gaat lukken.

Gisteren wisten de meeste Europese indices voor een deel de schade van dinsdag goed te maken. In het bijzonder wist de euro flink op te veren op het nieuws dat de Vijfsterrenbeweging er alsnog alles aan probeert te doen om te voorkomen dat er nieuwe regeringen worden uitgeschreven. Nieuwe verkiezingen kunnen immers gaan leiden tot een nog ongunstigere euro-situatie.

Italiaanse beurs beschikt over potentieel

Ook de Italiaanse beurs wist gisteren een herstelbeweging in gang te zetten. Tijdens de afgelopen dagen moest de Italiaanse beurs ruim 10% inleveren en juist daarom vragen steeds meer beleggers zich af of de Italiaanse beurs nu kansrijk is voor een belegging.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Research, is te zien dat de Italiaanse beurs op dit moment bij de steunlijn terecht is gekomen. Zolang deze steunlijn intact blijft, beschikt de Italiaanse beurs zonder twijfel nog over potentieel. Dit zal echter wel sterk afhankelijk zijn van de politieke situatie in het land.