Er volgt een nieuwe ‘hard fork’ of afsplitsing van Bitcoin. Nadat in augustus Bitcoin Cash met succes geboren werd uit een ‘hard fork’ hopen beleggers op hetzelfde met Bitcoin Gold. Dit heeft dan ook opnieuw enkele belangrijke gevolgen.

Bitcoin Gold wil zich afsplitsen van Bitcoin omdat ze niet akkoord zijn met de manier waarop Bitcoins worden gemijnd. De groep achter Bitcoin Gold vindt dat het mijnen van Bitcoin momenteel veel te veel gecentraliseerd is waardoor heel het idee van een gedecentraliseerde munt verdwijnt. Door het originele protocol te wijzigen willen ze het mijnen van Bitcoin voor iedereen beschikbaar maken door middel van grafische kaarten.

Let wel op, de hard fork van Bitcoin Gold vindt zeer binnenkort plaats, maar de nieuwe munt zou pas vanaf 1 november live gaan.

 << Eenvoudig Bitcoins kopen en verkopen >>

Maar net als dat was bij Bitcoin Cash wordt Bitcoin Gold niet door iedere crypto broker ondersteunt.

Coinbase

Op 21 oktober liet Coinbase weten dat het protocol van Bitcoin Gold niet compatibel is met de bestaande versie van Bitcoin en dat Coinbase de hard fork dan ook niet zal ondersteunen. Volgens de crypto broker hebben de ontwikkelaars van Bitcoin Gold de code nog niet publiek gemaakt waardoor er bijzonder grote veiligheidsrisico’s zijn. Dit kan wel nog veranderen in de toekomst.

Bittrex

Bittrex liet weten dat ze de Bitcoin Gold tokens zullen toekennen aan de gebruikers die Bitcoin in hun bezit hebben wanneer blok 491.407 wordt gemijnd op 24 oktober. Maar ze zullen Bitcoin Gold niet opnemen op hun platform omdat ze vragen hebben bij de nieuwe munt. Ze stellen zich vragen bij het gebrek aan een consensus code, er zou geen replay bescherming zijn, geen publiek gekende ontwikkelaars en ze hebben problemen met het feit dat ze geen code bekend maken om de nieuwe munt te testen.

Trezor

Satoshi Labs dat de hardware wallet Trezor ontwikkelt, liet weten dat ze Bitcoin Gold pas zullen opnemen wanneer het project volledig veilig is. Veel zal afhangen van het tijdstip waarop de ontwikkelaars hun gegevens bekend maken. Wanneer ze dat pas een dag op voorhand zouden doen, kan Trezor onmogelijk nog op tijd Bitcoin Gold integreren.

Bron: News Bitcoin