De goudprijs heeft er een zware week opzitten. Het gele edelmetaal moest op weekbasis gemeten enkele procenten aan waarde inleveren. Deze daling was voor een groot deel te wijten aan de sterkere dollar. Toch hoeft deze correctie niet het begin te zijn van een nieuwe dalende beweging.

Door de daling van afgelopen week is de goudprijs op jaarbasis in het rood gedoken. Uiteraard heeft de beweging van de afgelopen week er voor gezorgd dat het pessimisme rondom de goudmarkt weer is opgelaaid. Toch lijkt dit niet het juiste moment te zijn om pessimistisch gestemd te zijn over goud.

Goud is op weg richting een nieuwe bodem

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Research, is te zien dat de goudprijs bij een belangrijke technische grens is aangekomen. Zo beweegt de goudprijs op dit moment rond de 61,8% Fibonacci niveau. Dit niveau staat binnen de technische wereld bekend als een belangrijke steungrens.

Dat is overigens niet het enige aspect dat wijst richting een snelle bodem bij de goudprijs. Zo is op de grafiek ook te zien dat de goudprijs op dit moment is aangekomen bij de steunlijn die al sinds december 2016 actief is.

Ondanks het verslechterde sentiment, lijkt de goudprijs op weg te zijn richting een nieuwe bodem.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!