Beleggers gaan graag opzoek naar indicatoren die ons wat kunnen vertellen over toekomstige marktbewegingen. De traders die al wat langer meelopen, weten dat het niet gemakkelijk is om de toekomst te voorspellen. De aandelenmarkten staan immers bekend om hun onvoorspelbaarheid en de emoties van beleggers kunnen zorgen voor verrassende koersschommelingen. Toch lijkt Zero Hedge een perfecte crash indicator gevonden te hebben.

Op dit moment draait de wereldeconomie op volle toeren, weten de aandelenkoersen te stijgen en zijn beleggers optimistischer dan ooit. Met andere woorden lijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn. Het beursspektakel zou dus nog wel even kunnen gaan standhouden.

Zero Hedge beveelt deze indicator aan

Toch zijn de mannen van Zero Hedge van mening dat juist in deze euforische tijd beleggers op hun hoede moeten zijn. Volgens hen hebben we op dit moment te maken met een angstaanjagende situatie. Nog nooit waren de verkopen van recreatievoertuigen zo hoog. De enorme stijging van de afgelopen 6 jaar is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Zero Hedge, in beeld gebracht.

Volgens hen zijn de recreatievoertuigen een ideale indicator om de zelfverzekerdheid van de markt te meten. Op het moment dat consumenten zich immers zeker voelen over de toekomst, durven ze sneller grotere financiële uitgaven te verrichten en een camper of een caravan komt dan al snel in aanmerking. Anderzijds zijn het juist deze recreatievoertuigen die als eerst van de hand worden gedaan op het moment dat het economisch slechter gaat.

Op het moment dat de verkopen van caravans en campers dus begint tegen te vallen, mogen alle alarmbellen volgens Zero Hedge gaan rinkelen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)