Langzamerhand begint het overgrote deel van de beleggers weer over te gaan tot de orde van de dag. En nog steeds wordt de methode van ‘Buy The Dip’ gehanteerd. Beleggers putten hun vertrouwen uit het feit dat de aandelenmarkten tijdens de voorbijgaande weken een herstelbeweging in gang wisten te zetten. Toch kan de beer binnen afzienbare tijd terugkeren op het speelveld.

Wall Street ligt er vandaag de dag een stuk minder goed bij dan de meeste Europese indices. Als gevolg van de dure dollar blijft Wall Street duidelijk achter op de rest. Zelfs de enorme winstgroei van het gemiddelde Amerikaanse bedrijf wist niet te leiden tot optimisme onder de beleggers.

Nieuwe daling ligt juist nu op de loer

De mannen van LPL Research hebben de huidige markt onder de loep genomen. In het bijzonder hebben ze onderzocht hoe de beursperiode van mei tot oktober voor Wall Street verloopt in het tweede presidentsjaar (waarin we ons nu bevinden).

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat deze periode niet bepaald hoopgevend is. Gemiddeld gezien weet de S&P 500 index slechts met 0,1% te stijgen in de periode van mei tot oktober (tijdens het tweede presidentsjaar). Daarnaast ziet het ook een gemiddelde piek-tot-dal pullback van -14,7%.

Gezien deze cijfers lijken beleggers dus juist nu rekening te moeten houden met meer onheil.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>