Shark Tank-investeerder Kevin O’Leary zei tijdens een interview met CNBC dat hij betrokken is bij een zeer bijzondere en unieke deal. Een hotel gaat een deel van de eigendom openstellen voor het publiek. Maar in plaats van te kiezen voor een beursnotering, kiest het bedrijf voor de uitgifte van een ICO. Dit wordt mogelijk een grote doorbraak.

O’Leary kon geen details bekend maken over de naam van het hotel, maar hij zei wel dat het een bekend hotel is. Dit hotel wil $400 miljoen ophalen via de uitgifte van een ICO. Het is de uitgifte van een token dat gedekt wordt door vastgoed. O’Leary zit dit als de toekomst, als een volwaardig alternatief voor een beursgang voor kleinere bedrijven.

In plaats van een aandeel, krijgen beleggers een token via de uitgifte van slimme contracten die goedgekeurd zijn door de Amerikaanse SEC. Je wordt daarna mede-eigenaar van 1/3 van het hotel. Wanneer dit werkt, zal dat de eerste unieke uitgifte zijn van dit soort ICOs, aldus O’Leary.

De investeerder zei ook dat het hotel voldoet aan de regels en dat beleggers een prospectus kunnen krijgen, net zoals dat zou gebeuren bij een IPO op de aandelenmarkt.

Tokens gedekt door harde activa in opmars

“The key is to go to the regulator and say, ‘I want to work with you. I don’t want to tear the world apart. Regulate me, I want to do this by the rules. I don’t want to destroy the government. I just want to make money.” – zei O’Leary.

De miljardair gelooft dat tokens gedekt door harde activa kleine aandelen zullen vervangen. Via een ICO kan men tussenpersonen zoals banken of durfkapitaalfondsen uitschakelen en rechtstreeks het aandeelhouderschap aan de beleggers toekennen.

Dit is de toekomst en de toekomst van ICOs.

Bron: CNBC

Foto Credit: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>