Lior Gantz van Wealth Research Group heeft een eindeloos respect voor Warren Buffett. Buffett bouwde de afgelopen decennia eigenhandig een fortuin van tientallen miljarden op. Toch is Gantz van mening dat Buffett veel beter had kunnen doen door goud te kopen … en nu cryptomunten.

Warren Buffett is de Koning van ondergewaardeerde aandelen. Hij kan als geen ander bedrijven spotten met een enorm potentieel op lange termijn en deze kopen wanneer de rest van de markt het niet meer ziet zitten. Maar zelfs een van de beste beleggers ter wereld kan fouten maken.

Dat Buffett zo sterk vasthoudt aan zijn visie, heeft hem al veel rijkdom gebracht. Maar het heeft hem er ook van weerhouden om gigantische opportuniteiten te missen.

Zo investeerde Buffett op geen enkel moment in Microsoft, ondanks dat Bill Gates al sinds 1991 een van zijn beste vrienden is.

Ook de grondstoffen bull market van 2000 – 2012 ging aan Buffett voorbij.

Buffett is dan ook heilig overtuigd van de Amerikaanse droom en gelooft rotsvast in de Amerikaanse dollar. Maar dat geloof in de Amerikaanse dollar kan hem in de toekomst nog zuur opbreken zegt Gantz. De USD dreigt namelijk zijn ‘mojo’ van de laatste jaren te verliezen.

De goud/zilver ratio geeft een belangrijk signaal

In het geval van een dalende dollar is het beter om je fiatgeld te diversifiëren naar goud en/of zilver. De goud/zilver ratio geeft trouwens een waarde van 80:1 aan op dit moment. Dat was in het verleden steeds een teken van een trendwijziging.

Wanneer de ratio daalt, stijgen goud en zilver.

Het zou dus niet onverstandig zijn moesten Buffett en andere beleggers op dit moment een deel van hun fortuin omzetten naar edelmetalen. De waardedaling van de Amerikaanse dollar wordt op die manier gecompenseerd door de waardestijging van de edelmetalen.

Het competitieve voordeel van cryptomunten

Maar ook cryptomunten kunnen tegenwoordig een waardig alternatief bieden. Buffett gelooft niet in dergelijke technologieën. IBM en Apple zijn 2 zeldzame technologiebedrijven waar Buffett in gelooft.

Toch zou het Orakel van Omaha het potentieel van blockchain moeten erkennen, net zoals hij het potentieel van Coca-Cola of Proctor&Gamble in een vroeg stadium erkende enkele decennia geleden.

Blockchain en cryptomunten creëren gigantische opportuniteiten voor toekomstige ontwikkelingen die een competitief voordeel gaan opleveren. En een competitief voordeel, laat dat net de grootste succesfactor van Warren Buffett zijn.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!