De goudprijs heeft tijdens de afgelopen maanden een betere prestatie afgeleverd dan de zilverprijs. Terwijl de zilverprijs nog aanzienlijk onder het hoogtepunt van 2016 beweegt, noteert de goudprijs al fors boven het hoogtepunt uit 2016. Maar, misschien is dit daarom wel het ideale moment om zilver boven goud te verkiezen.

De zilverprijs kende vorige week een fantastische handelsweek. Op weekbasis gemeten wist het kleine broertje van goud met meer dan 6% in waarde te stijgen. En dat kwam voor veel beleggers als een verrassing. De zilverprijs heeft zich namelijk tijdens de afgelopen maanden niet van haar beste kant laten zien. Die tijd kan echter inmiddels achter de rug liggen.

Zilver was zelden zo goedkoop

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, deelde op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de zilverprijs tijdens de afgelopen week opwaarts wist uit te breken. Daarmee werd de weerstandslijn, die al sinds het jaar 2016 van kracht is, doorbroken. Tevens werd de steunlijn tijdens de voorbijgaande weken (opnieuw) positief getest.

Aan de onderkant van de grafiek is de zilverprijs afgezet tegenover de goudprijs. En op die grafiek is te zien dat de zilverprijs zelden zo goedkoop was. Voor het laatst was de zilverprijs (versus de goudprijs) in het begin van de jaren ’90 zo ondergewaardeerd. En dat vormde destijds het startsein voor een jarenlange outperformance.

Is dit opnieuw hét moment om terug te keren naar zilver?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!