Self-made miljonair James Altucher is een trendspotter bij uitstek. Hij neemt ook geen blad voor de mond. Recent liet hij zijn licht schijnen op de cryptomarkt. Zijn conclusie: 95% van alle cryptomunten zijn waardeloos. MAAR … dit is ook het begin van een nieuw tijdperk waar je met de overige 5% heel veel geld kan verdienen.

Cryptomunten zijn een opportuniteit die nooit meer zal verdwijnen en die heel veel welvaart zal creëren. Het probleem is dat er momenteel veel te veel cryptomunten zijn. Er zijn er ondertussen al meer dan 900 en er komen er nog bijna iedere dag bij.

Cryptomunten zijn een bubbel en 95% is waardeloos. Maar dat was het internet ook 20 jaar geleden en toch heeft het internet gigantisch veel waarde gecreëerd.

Volgens Altucher zitten we in een hype bubbel. Hij wil mensen er dan ook van behoeden om fouten te maken die veel geld gaan kosten. Dat wil niet zeggen dat cryptomunten slecht zijn, zegt de bekende Amerikaan, het betekent alleen dat je enkel met de winnaars veel geld zal kunnen verdienen op lange termijn.

De wereld is namelijk al 2 keer eerder in deze situatie geweest de laatste 20 jaar. (cfr. Internetbubbel en vastgoedbubbel)

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Cryptomunten zijn wel degelijk geld en hebben waarde

Foto Credit: Flickr/Tech in Asia

Eerst was land en landbouw de belangrijkste activa om geld te creëren. Daarna kwamen de edelmetalen zoals goud en zilver. Daarop volgde papieren geld, in het begin nog gedekt door goud maar op het einde enkel door vertrouwen in overheden en centrale banken.

Papier geld werd daarop vervangen door elektronisch geld. Dit maakte alles veel gemakkelijker, maar er waren kosten aan verbonden en geen privacy.

De volgende generatie geld zijn cryptomunten. Het is een logisch vervolg van de evolutie van geld. Cryptomunten zijn het geld van het internet.

Niet 1 maar meerdere winnaars

Foto Credit: iStock

Hoewel 95% van de cryptomunten waardeloos is, wil dat niet zeggen dat er 1 grote winnaar zal zijn. Er zijn nu ook meerdere munten in de wereld: dollars, euro’s, yens, yuans, … Deze munten worden nu bepaald door geografische factoren.

De strijd om de cryptomunten zal echter niet bepaald worden door geografische factoren, maar door het gebruik. ZCash wordt mogelijk de winnaar van mensen die een hoge anonimiteit als prioriteit stellen. Filecoin misschien door mensen die een gedecentraliseerde opslag wensen. Dash wordt potentieel de cryptomunt voor mensen op zoek gaan naar snelle transacties, …

De winnaars onder de cryptomunten zal bepaald worden door de problemen die ze kunnen oplossen. Die oplossingen kunnen er komen door de creatie van nieuwe cryptomunten of door een update van bestaande cryptomunten zoals bij de splitsing van Bitcoin en Bitcoin Cash.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Conclusie

Foto Credit: iStock

De evolutie van geld en de evolutie van de blockchaintechnologie impliceert dat cryptomunten nog lange tijd een rol zullen spelen. Ze zullen de geldhoeveelheid op een bepaald moment zelfs gaan domineren. Maar er zitten ook heel veel waardeloze cryptomunten tussen op dit moment.

De kunst om jezelf niet op te branden en voluit te profiteren, is door te diversifiëren, te luisteren naar specialisten die begrijpen wat er gebeurt en dan de juiste beslissingen nemen, aldus James Altucher.

Bron: James Altucher

Foto Credit: Flickr/Namecoin