Amerikaans minister van Financiën en voormalig voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen zei onlangs dat een groot stimuluspakket noodzakelijk is om de Amerikaanse economie een ‘kickstart’ te geven. Ze zei ook dat de prijs om te weinig te doen veel groter is dan de prijs om iets groots te doen. Met andere woorden, ze wil het risico niet lopen door te weinig te stimuleren en benadrukt dat de ‘COVID relief bill’ zwaarwichtig genoeg moet zijn.

Janet Yellen, voormalig voorzitter van de Amerikaanse centrale bank en nu minister van Financiën, heeft haar nog maar eens geliefd gemaakt bij beleggers en investeerders.

Ze zei namelijk dat de ‘COVID relief bill’ groot genoeg moet zijn om de Amerikaanse economie voldoende te ondersteunen. Ze is van mening dat er beter teveel gestimuleerd kan worden dan te weinig. Het pakket van 1,9 biljoen dollar moet volgens haar volledig geactiveerd worden.

I think the price of doing too little is much higher than the price of doing something big. We think that the benefits will far outweigh the costs in the longer run.

Meer stimulus

Ze vreest dat, als men nu te weinig gaat stimuleren, dit problemen zal geven op lange termijn. Het risico van nu te weinig te doen is volgens haar veel groter dan enkele biljoenen dollar meer uit te geven. Ze heeft ook geen schrik voor de inflatie die potentieel zou gaan stijgen.

Ze beweert dat de Federal Reserve voldoende middelen heeft om hier aan te sleutelen mocht de situatie uit de hand dreigen te lopen en de markten hierop reageren. Yellen is ook een grote voorstander van de stimuluscheques van 1.400 dollar. Het biedt volgens haar veel steun aan gezinnen en zal de Amerikaanse economie helpen om een duwtje in de rug te krijgen.

De kans dat deze cheques zullen worden goedgekeurd, is bijzonder groot. En dat is goed nieuws voor de financiële markten, want net zoals in maart vorig jaar, wisten de Amerikaanse beurzen flink te herstellen dankzij de toenmalige cheques van 600 dollar.

Bronnen: CBNC

Foto: PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>