De indrukwekkende beursrally vindt op dit moment niet alleen plaats in de VS en Europa. Ook in Japan is er sprake van een indrukwekkende herstelbeweging. Sinds de bodem van maart is de Japanse beurs al met 40% in waarde gestegen. En de Nikkei index is slechts enkele procenten verwijderd van de oude top.

De Japanse beurs werd net als alle andere beurzen in de maanden februari en maart getroffen door een forse beursdaling. Vanaf de top van januari gerekend moest de Nikkei index ruim 30% aan beurswaarde inleveren. Sinds medio maart zijn de stieren echter teruggekeerd op het beursspeelveld en dat heeft geresulteerd in een indrukwekkende comeback.

Japanse beurs is niet ver verwijderd meer van de oude top

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Jeroen Blokland, is te zien dat de Japanse beurs op dit moment bezig is aan een indrukwekkende herstelbeweging. De Bank of Japan probeert er op dit moment alles aan te doen om de economie intact te houden en die steunmaatregelen lijken in het bijzonder erg goed te werken voor de Nikkei index. Al enkele handelsdagen is er sprake van een steile beursstijging.

Inmiddels noteert de Nikkei index al ruim 40% boven het dieptepunt uit maart. De index is nog enkele procenten verwijderd van de oude top uit januari. En gezien het huidige beurssentiment lijkt het slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de oude top bereikt wordt.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!