Jim Rickards is een monetair expert met heel veel aanzien. Hij zag vorige week hoe de Verenigde Staten op het punt staat een nucleaire financiële bom te droppen. En ook een oorlog met Noord-Korea is onvermijdelijk, aldus Rickards. Hij raadt beleggers aan zo snel mogelijk hun maatregelen te nemen.

Je hebt militaire oorlogen en je hebt financiële oorlogen. Wanneer je iemand financieel pijn kan doen, is dat soms efficiënter dan met een leger drones binnen te vallen. De Amerikaanse secretaris van de Schatkist, Mnuchin, heeft vorige week het vuur aan het financiële lont gestoken. Het leek zelfs op een oorlogsverklaring … aan China.

De Amerikaanse dollar als financiële atoombom

Wanneer een land wordt verbannen van de Amerikaanse dollar, is dat een regelrechte, financiële oorlogsverklaring. Wanneer een land als China wordt verbannen van de Amerikaanse dollar, is dat een financiële nucleaire bom laten afgaan.

De Amerikaanse dollar is goed voor 60% van de globale reserves, 80% van het globaal betaalsysteem en bijna 100% van de handel in olie. Wie niet aan dollar kan, wordt als het ware zonder zuurstof gezet.

Toch is juist dat waar secretaris van de Schatkist Mnuchin mee dreigt. Indien China geen nieuwe V.N. sancties zou opleggen aan Noord-Korea, wil Mnuchin China verbannen van de Amerikaanse dollar.

China heeft meer dan $1.000 miljard Amerikaanse overheidsobligaties in zijn reserve. Wanneer de obligaties op vervaldag komen, komen ze in het dollar betaalsysteem terecht via de Amerikaanse schatkist. China heeft deze dollars nodig om zijn banksysteem recht te houden en zijn munt, de yuan, te beschermen.

<< Met het CRASH KOMPAS hebben we de ultieme Beurscrash Gids samengesteld >>

Zonder toegang tot het dollar betaalsysteem, zit China in grote problemen

Maar China wil geen sancties opleggen aan Noord-Korea. Volgens de Chinezen is de oorlog tussen Noord-Korea en de VS vooral een Amerikaans probleem. (zo denken de Russen er ook over) Een oorlog tussen de VS, Japan, Noord-Korea en Zuid-Korea zou zelfs goed uitkomen voor de Chinezen om hun dominantie in Azië te vergroten.

Daarbij komt dat Noord-Korea totaal geen intentie vertoont om te plooien. Extra sancties zullen het land niet op de knieën krijgen.

Dus, zegt Rickards, is de trend gezet …

– Noord-Korea komt eraan met wapen. De Verenigde Staten rekent op China om de Noord-Koreanen te stoppen. China zal dit niet doen.

– Resultaat: nucleaire oorlog met Noord-Korea en een financiële nucleaire oorlog met China.

Rickards raadt aan om als belegger je voorzorgen te nemen. Hij raadt vooral veilige havens aan als US Treasuries, goud, zilver en cash. De komende 6 tot 8 maanden kunnen de wereld compleet veranderen.

Bron: Daily Reckoning

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)