Een goede job zoeken die bij jou past, zonder ervaring, is niet vanzelfsprekend. Je bent vaak gemotiveerd, maar kan niet de juiste adelbrieven voorleggen om effectief een job te scoren. Toch moet het gebrek aan ervaring geen handicap zijn, … wanneer je het op de juiste manier aanpakt.

Via onderstaande tips kan iedereen een geweldige job scoren, ook zonder ervaring. (P.S. deze tips kunnen ook helpen wanneer je al wél over ervaring beschikt)

-1. Verkoop jezelf niet te veel

Het is goed dat je vol lof over jezelf bent. Geen enkele werkgever neemt iemand aan die geen zelfvertrouwen uitstraalt. Maar je moet ook niet overdrijven. Wees nederig en laat zien waar je nog tekort schiet en bereid bent om hard aan te werken.

-2. Leef voor jezelf, niet voor sociale media

We hebben het altijd ‘te druk’. Toch spenderen we gemiddeld 50 minuten per dag op sociale media. Dat is meer dan een dag per maand. Die tijd kan je beter gebruiken om jezelf essentiële onderdelen aan te leren om die job binnen te halen.

-3. Sta jezelf toe om fouten te maken

Je moet niet perfect zijn alvorens ergens voor te solliciteren. Iedere expert was ooit een beginner. Je moet ergens beginnen om te kunnen leren uit jouw fouten.

-4. Bereid jezelf voor om afgewezen te worden

Wanneer je niet afgewezen wordt, dan probeer je niet hard genoeg. Een afwijzing is niet persoonlijk. Heel veel succesvolle mensen werden in hun leven eerst afgewezen voor ze succesvol werden. Iedere afwijzing is een les om de volgende keer beter te doen.

-5. Wees niet te selectief

Je eerste job(s) moet(en) niet direct je droomjob zijn. Je kan groeien in je job en je mogelijkheden. Pas door onderaan de ladder te beginnen, kan je zien welke richting je wilt uitgaan en welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Bron: Forbes