Je leest het tegenwoordig om de haverklap: ‘millennials gaan onze economie redden’. Millennials zijn de jongeren geboren na 1980, en voor 2000. Zij komen nu massaal in het arbeids- en consumptiecircuit terecht. Helaas kennen de auteurs van deze berichten, de doelgroep erg slecht. Het zijn niet de westerse jongeren die de wereld in beweging brengen.
Gelukkig bestaat een steeds groter deel van de ploeg van Slim Beleggen uit millennials. We hebben dus een goede voeling met hun visie en aanpak. Jongeren zijn zich goed bewust van de toekomstige uitdagingen. De gigantische schuldenberg legt een hypotheek op een zorgeloze toekomst. Daarom is deze generatie juist erg kritisch over de westerse consumptiemaatschappij.
Millennials verkwisten helemaal niet zoveel geld, zoals we vaak lezen. Ze weten heel goed wat geld en vermogen is, en hoe ermee om te gaan. Hun bestedingspatroon is eerder beperkt.
Ze willen hun zuurverdiende centen goed spenderen, en de rest slim beleggen.
Erg slim, als u het ons vraagt. Maar ze gaan onze economie niet uit ’t slop halen, voor wie die droom koestert. Daarvoor moet je tegenwoordig elders op de wereld zijn…
Meer bepaald in Azië. Daar straalt de toekomst de millennials tegemoet. Door de enorme economische groei in combinatie met de relatief lage schuldgraad, zijn millennials in hun nopjes.
We kunnen het weten, nu we er onze mensen lokaal hebben.
In Hongkong zie je overal millennials in het straatbeeld, die consumeren alsof hun leven ervan afhangt. Shoppen, sporten, feesten, drinken, eten, …. Alles gebeurt er in overdrive door millennials.
Onze man in Hongkong stuurt ons nu regelmatig nieuwsberichten door van de lokale media, die dagelijkse gang van zaken rapporteren. En het volgende bericht sprak ons meteen tot de verbeelding:
Feestende jonge volwassenen. Het is een beeld dat je steeds vaker ziet, op locaties overal in China. En geef ze eens ongelijk: de toekomst lacht hen letterlijk toe.
Wie denkt dat dit een overdreven beeld is van de werkelijkheid, snapt niet wat er in China momenteel gaande is. De jaarlijkse economische groei van circa 6 à 7 procent, gaat niet in de koude kleren zitten.
De portefeuille van de man in de straat, puilt tegenwoordig uit met Chinese yuan.
De interne consumptie schiet al jaren de lucht in. De volgende grafiek geeft de trend duidelijk weer.
Dat zie je niet vaak meer voorbijkomen, in onze economische lectuur. Maar de Chinees ziet het maar al te graag gebeuren. Ze dansen niet voor niets op tafel.
De toenemende rijkdom en consumptie straalt af op de bevolking. Die ziet het weer helemaal zitten. Het consumentenvertrouwen bij de Chinezen staat momenteel op een tienjarig hoogtepunt.
De mensen zijn zelfs opgewekter dan in de ronkende periode van 2007 / 2008, toen de Chinese economie met meer dan 15% (!) op jaarbasis groeide.
De Chinees is steeds meer overtuigd van de robuustheid van het nieuwe consumptiemodel, en laat dit vertrouwen steeds meer blijken in z’n dagelijkse handel en wandel.
Daarom trekken millennials in China wel aan de economische kar: er wacht een geweldige toekomst.
En wie dat plaatje goed snapt, begrijpt dat er een indrukwekkende investeringskans ligt.
Onze man in Hongkong beseft dit als geen ander. Lokale giganten op vlak van drank, voeding of andere consumptieproducten, verdienen uw extra aandacht als belegger.
De Chinese equivalenten van Coca Cola, Procter & Gamble of McDonalds moeten vandaag op uw verlanglijstje staan. Je hoeft helemaal geen jaren ervaring met financiële markten te hebben, om dit te begrijpen.
Natuurlijk is het niet zo evident om deze bedrijven op te sporen, en vervolgens in ze te beleggen. Ook daarvoor is onze verhuis naar Hongkong een welkome ontwikkeling.
In het aanstaande Groeimarkten Rapport gaat onze nieuwe redactie u vertellen hoe en waar ze gaan shoppen naar deze Aziatische posities, waar zelfs Warren Buffett het water van in de mond krijgt.
Bij het Groeimarkten Rapport weten ze nieuwe wegen naar deze pareltjes. Wegen die nog maar weinigen vandaag bewandelen, maar wel voor iedere belegger toegankelijk zijn.
P.S. Gebruik tot 24/10/17 de kortingscode HK12 voor een jaarabonnement of HK24 voor een 2-jaarabonnement van het Groeimarkten Rapport en ontvang een stevige korting.
Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>