Ondanks de enorme volatiliteit van cryptomunten, zijn jongeren minder geïntimideerd door Bitcoin en Co dan door aandelen. De financiële crisis van 2008 heeft zo veel schade gebracht, dat cryptomunten veel aantrekkelijker zijn voor jongeren.

Veel jongeren hebben tien jaar geleden gezien hoe hun ouders tot 50% van hun investeringen verloren. 82% van de ondervraagden zegt dat hun beslissing om te investeren in de cryptomarkt boven de aandelenmarkt hier mee te maken heeft.

Jongeren tussen de 18 en 39 beleggen veel minder op de aandelenmarkt dan andere generaties. Slechts 1 millennial op 3 belegt op de aandelenmarkt tegenover 51% in de leeftijdsgroep 36-51 en 48% bij de baby boomers (52-70).

Bitcoin’s anti-establishment en gedecentraliseerd systeem brengt hoop bij jongeren voor een nieuwe economie waar het individu belangrijker is dan het bedrijf. Jongeren hebben ook het gevoel dat het spel op de cryptomarkt veel eerlijker gespeeld wordt omdat het nieuw is voor iedereen.

20 jaar stijgende koersen voor de beste cryptomunten

Tom Lee, de strateeg van Fundstrat die tot op heden als een van de weinige Wall Street analisten de cryptomarkt correct inschat, zegt dat cryptomunten een nieuw tijdperk inluiden. De jongere generatie groeit op in een wereld van digitale business, sociale media en Bitcoin. Ze kopen cryptomunten zoals baby boomers aandelen kochten in de jaren ’80.

Doordat vooral jongeren interesse hebben in deze nieuwe markt, zal de cryptomarkt nog minstens 20 jaar blijven groeien. Naarmate deze jongeren steeds actiever worden op de financiële markten, vloeit er meer geld naartoe. De gemiddelde millennial is vandaag 25. De baby boom generatie was begin jaren ’80 gemiddeld 25. Dit dreef de aandelenmarkt tot ongekende hoogtes tot eind jaren ’90.

Het koersdoel van Fundstrat voor Bitcoin ligt momenteel op $11.500 tegen midden 2018. Volgens hun model zal Bitcoin stijgen tot $25.000 tegen 2022. Maar Lee zei in een vorig interview ook al dat een gebrek aan liquiditeit de prijs voor Bitcoin kan katapulteren naar $75.000 per BTC.

Bron: CNBC – MarketWatch

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.