De zwaarste handelsweek sinds begin 2016 ligt achter onze rug. Tijdens de afgelopen twee handelsdagen wist Wall Street zich amper te herstellen. De Europese markten zijn de handelsdag, als reactie op de handel op Wall Street van gisteren, ook in mineur begonnen. Ondanks dit alles zijn de analisten van JPMorgan niet geschrokken van de afgelopen handelsweek. Zij blijven immers optimistisch gestemd.

De S&P 500 index wist uiteindelijk de handelsweek te sluiten met een verlies van meer dan 6% (grafiek: Bloomberg). Deze daling werd veroorzaakt door de angst voor een potentiële handelsoorlog. Gezien de toegenomen globalisering zou een dergelijke handelsoorlog grote invloed kunnen hebben op de groei van de wereldeconomie. JPMorgan is van mening dat de reactie van de beleggers wat overdreven is.

JPMorgan rekent op een winstgevend kwartaal

De JPMorgan-strategen, onder leiding van John Normand, schreven onlangs in een notitie aan hun klanten dat de voorwaarden voor stabiliteit waarschijnlijk in het tweede kwartaal zullen samenkomen. Zij benadrukken dat de opgelegde handelsbeperkingen slechts invloed hebben op 0,5% van het Amerikaanse bruto binnenlands product. Daarnaast is de milde tegenreactie van China een teken dat alle partijen verdere escalatie proberen te voorkomen.

De zakenbank verwacht dat het tweede kwartaal behoorlijk winstgevend zal gaan worden. De winstgroei zit in de lift en JPMorgan rekent op een gemiddelde Amerikaanse winstgroei van 15% ten opzichte van vorig jaar. De Amerikaanse zakenbank raadt met name aan om financials, industriële- en olieaandelen in de portefeuille te nemen.