Ze hebben er niet veel ‘reclame’ over gemaakt, maar zakenbank JPMorgan heeft onlangs een specifiek deel van hun klanten toegang gegeven tot cryptofondsen. Enkele van deze fondsen zijn van Grayscale Investments en ééntje van Osprey Funds: Grayscale Bitcoin Trust, Grayscale Bitcoin Cash Trust, Grayscale Ethereum Trust, Grayscale Ethereum Classic Trust and Osprey Bitcoin Trusten. Best opmerkelijk gezien CEO Jamie Dimon een bitcoin scepticus is.

Het lijkt er op dat de Amerikaanse zakenbank JPMorgan, maar vooral CEO Jamie Dimon, dan toch is gezwicht voor crypto. Vorige maand verleenden ze een deel van hun klanten toegang tot enkele cryptofondsen. Er werd niet veel over gecommuniceerd naar de buitenwereld toe, wellicht omdat Dimon een bitcoin scepticus is van het eerste uur.

Ze zijn echter niet de eerste zakenbank die dit doen. Goldman Sachs en Morgan Stanley, en honderden andere kleinere banken, doen net hetzelfde. Jamie Dimon is dan toch gezwicht voor crypto, of alleszins de vraag van zijn klanten om te kunnen investeren in crypto.

Klanten

In mei was de zakenbank in onderhandeling met verschillende cryptobedrijven betreffende enkele fondsen. Jamie Dimon bleef echter beweren dat hij nog altijd geen voorstander is van bitcoin maar dat hij het nodige doet om de klanten van JPMorgan tevreden te houden.

Greg King, CEO van Osprey Funds, zei dat hij bijzonder tevreden is dat klanten van JPMorgan nu hun kapitaal kunnen steken in één van hun kostenefficiënte bitcoinfondsen. Hij ziet dit als het doorbreken van een jarenlange scepsis en ‘wantrouwen’ tegenover bitcoin en crypto.

Toch zal JPMorgan voorlopig nog altijd geen ‘reclame’ maken hierover. Het feit dat ze er bitter weinig over hebben gecommuniceerd, toont aan dat ze er nog altijd niet 100 procent van zijn overtuigd. Ze zullen hun klanten ook niet aanraden om geld te steken in deze fondsen. Maar voor klanten die specifieke wensen hebben om hun geld in crypto te steken, zullen ze het nodige doen om dit te verwezenlijken.

Bronnen: CNBC

Foto: Gideon Benari – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven