Tijdens de coronacrisis bleek opnieuw hoe geliefd de techaandelen onder beleggers zijn. Door de lockdownmaatregelen zagen de meeste techbedrijven hun omzet stevig toenemen en dat werd op de beursvloer rijkelijk beloond. De Nasdaq 100 index wist zelfs haar koersverlies in een mum van tijd goed te maken. En mogelijk staat die beursrally nog maar in de kinderschoenen.

Vandaag de dag wordt er veelal gesproken over de hoge waarderingen die op de aandelenmarkten aanwezig zijn. Ook de techsector ontloopt deze discussie niet. Sterker nog; deze sector heeft te maken met een van de hoogste waarderingen ooit. Toch hoeft dit niet te resulteren in het einde van de prijsrally binnen de techsector. Tijdens de late jaren ’90 wist de internetrally namelijk ook enkele jaren stand te houden, ondanks het feit dat er toen ook sprake was van historisch hoge waarderingen.

Beschikt de techsector nog over het nodige groeipotentieel?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Light Side of Short, is te zien dat de Nasdaq 100 index op dit moment sterke gelijkenissen vertoont met de situatie tijdens de beursperiode 1998 tot en met 2000. Tijdens het jaar 1998 werd de techindex net als in het jaar 2020 geconfronteerd met een stevige koersdaling, maar vanaf dat moment gemeten ging er ook toen een overtuigende beursrally van start. Tijdens het jaar 1999 wist deze prijsrally zelfs in een hogere versnelling te belanden en toen wist de techbeurs zelfs nog in waarde te verdubbelen.

Op de grafiek is te zien dat het nu nog wachten is op een opwaartse uitbraak, alvorens het scenario van het jaar 1999 uit de kast getrokken kan worden. En mogelijk kunnen de techstieren dan opnieuw vriend en vijand gaan verrassen door middel van een overtuigende beursrally.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.