Turbulentie en volatiliteit overheersen de financiële markten met ‘dank’ aan Amerikaans president Donald Trump. Hij wist twijfel te zaaien omtrent de handelsovereenkomst met China door te zeggen dat hij geen specifieke deadline heeft en dat hij mogelijks voorstander is om pas een overeenkomst te sluiten na de presidentsverkiezingen in november volgend jaar.

Het was misschien te mooi om waar te zijn, een ‘phase one deal’ in december nog voor de nieuwe importheffingen geactiveerd zouden worden. Amerikaans president Trump zorgt weer voor animo op de aandelenmarkten, dinsdag zei hij dat hij geen deadline heeft voor een ‘trade deal’. Erger nog, hij ziet het zelfs zitten om pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen een akkoord te sluiten.

Met andere woorden, een overeenkomst hoeft niet persé dit jaar afgehandeld worden volgens Trump. En laat dat nu net hetgeen zijn waar beleggers en investeerders zich de afgelopen weken aan hebben opgetrokken. Bijgevolg reageren beleggers teleurgesteld en dalen de meeste beursindexen al enkele dagen op rij.

The reason you’ve had two pretty significant down days is, people were believing there would be a deal by the end of the year. Now, that’s clearly in doubt and that’s where we’re going.

Beurssentiment

Marktkenners verwachten dat het beurssentiment op een laag pitje zal blijven de komende weken, een eindejaarsrally zit er deze keer wellicht niet in. Vooral als de nieuwe importheffingen worden geactiveerd op 15 december, dan gaan de beurzen wellicht weer wat lager.

If a trip takes place, it could be announced sometime late this week for negotiations mid-to-late next week. This could provide an opportunity for officials to rebuild good faith around avoiding the Dec. 15 tariffs.

Hoewel beleggers wel hun goede moed kunnen blijven behouden door het feit dat de handelsgesprekken zullen blijven worden verdergezet. Zolang de USA en China contact blijven hebben met elkaar, zit het in principe nog goed. Wat ook een mogelijkheid is, is dat Trump opnieuw beslist om de importheffingen opnieuw uit te stellen naar een latere datum.

Bronnen: CNBC

Foto: Quoteinspector.comFlickr – CC BY-NA 2.0

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS