Afgelopen vrijdag verschenen er prachtige banencijfers vanuit de VS. Tijdens de afgelopen maand werden er meer banen dan verwacht aan de Amerikaanse arbeidsmarkt toegevoegd. Daarnaast bleef het werkloosheidscijfer stabiel op 3,8%. Ondanks dat blijft de kans op een nieuwe Amerikaanse recessie toenemen. En dat signaal kunnen beleggers maar beter erg serieus nemen.

De groei van de wereldeconomie raakt langzaam maar zeker in verval, dat zal de meeste beleggers niet ontgaan zijn. De handelsoorlog tussen de VS en China is in steeds meer landen voelbaar. Met name de economieën die voor een groot deel afhankelijk zijn van de export worden op dit moment hard geraakt. Zo wist bijvoorbeeld de Duitse economie tijdens het afgelopen kwartaal nog net aan een officiële recessie te ontkomen.

Weet de Amerikaanse economie aan een recessie te ontkomen?

Het goede nieuws is, dat de handelsoorlog mogelijk binnenkort ten einde zal komen. Als we Trump mogen geloven dan lopen de handelsonderhandelingen met de Chinezen immers ‘very good’. De vraag is alleen of een dergelijk akkoord wel tijdig genoeg komt. Ondertussen lijkt de schade immers al geleden te zijn.

Ook de kans op een Amerikaanse recessie lijkt met de week toe te nemen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de kans op een Amerikaanse recessie binnen 12 maanden inmiddels bijna 30% bedraagt. In de jaren 2000 en 2007 waarschuwde deze indicator ook al vroegtijdig voor economisch onheil.

Gaat deze indicator deze keer opnieuw gelijk krijgen?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar