De verschillen tussen de diverse indices zijn op dit moment groot. Terwijl Wall Street rond haar hoogtepunten beweegt, heeft de DAX index nog de nodige moeite om de stijgende trend vast te houden. Over het algemeen lijkt de paniek van februari en maart achter de rug te liggen en de laatste maanden van het jaar kunnen daarom erg winstgevend zijn.

Ondanks de toegenomen beweeglijkheid, die we hebben gezien in februari en maart van dit jaar, weten de meeste indices het alsnog erg goed te doen. Zeker gezien de omstandigheden. Het gevoerde handelsbeleid van Trump lijkt vooralsnog weinig effect te hebben op de beurskoersen. Zo wist de toonaangevende Amerikaanse index – de S&P 500 index – in de maanden april, mei, juni en juli elke maand hoger te sluiten. En dat is een enorm sterk ‘Bullish’ teken.

De laatste maanden van dit jaar kunnen winstgevend gaan verlopen

Uit onderzoek van Ryan Detrick, van LPL Research, blijkt dat de kans op verder stijgende beurskoersen vrij groot is. Zo is op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, te zien dat de S&P 500 index sinds 1930 11 keer eerder elke maand van de maanden april tot en met juli hoger wist te sluiten. In alle 11 de gevallen wist de S&P 500 index tijdens de laatste 5 maanden van het jaar in waarde te stijgen. De gemiddelde stijging daarbij bedraagt 10,5%.

Gezien dit onderzoek is de stier dus de laatste maanden van het jaar in zijn voordeel. Mocht de geschiedenis zich herhalen, dan mogen we enkele winstgevende beursmaanden tegemoet zien.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>