MotorCars of Georgia is een plaats waar grote Amerikaanse sterren pronken met hun duurste auto’s. Vorig jaar kreeg het dealership echter ook bezoek van Peter Saddington. Deze nobele onbekende kocht namelijk een Lamborghini met zijn Bitcoins. De Lambo van $200.000 kostte hem eigenlijk slechts $115.

Saddington kocht zijn Bitcoins in november 2011 aan een prijs van zo’n $2,50 per BTC. Hij wil niet zeggen hoeveel Bitcoins hij kocht, maar het waren er op dat moment meer dan 1.000. Daar gebruikte hij 3 jaar geleden 45 Bitcoins van om een Lamborghini te kopen. Hoewel hij op dat moment zo’n $200.000 betaalde voor de sportwagen, kostte deze auto hem slechts $115 doordat hij Bitcoin zo laag had kunnen kopen.

Peter Saddington ligt zo aan de basis van de Lambo-reacties die beleggers in cryptomunten posten wanneer een cryptomunt de lucht in schiet.

Saddington zelf studeerde computerwetenschappen en kwam Bitcoin op het oog na een artikel waarin stond dat de grootste cryptomunt ter wereld 90% van zijn waarde had verloren. Bitcoin daalde in die periode van $30 tot onder $3.

Daarop besloot hij wat onderzoek te doen naar de code en de white paper van Bitcoin. Aangezien hij wel van een risico houdt, besloot hij om te investeren.

Aan de huidige prijs rond $8.100 haalt Peter Saddington nog steeds een rendement van boven 300.000% op zijn aankoop rond $2,50 ondanks dat Bitcoin eind vorig jaar piekte rond $19.000.

Zijn overige Bitcoins houdt hij stevig vast, zegt Peter Saddington in een interview: “I am a long term HODLER, or holder, of bitcoins. I’ve been holding it since 2011 as much as I can.”

Lamborghini Newport Beach in Costa Mesa

Het dealership in nieuwe en tweedehands Lamborghini’s in Californië, merkt ook een verband op tussen de prijs van Bitcoin en de verkoop van Lamborghini’s. Zij aanvaarden al Bitcoin sinds 2013.

Waar ze voorheen 1 à 2 Lambo’s per maand verkochten die betaald werden met Bitcoin, was dat in december meer dan 10.

Foto Credit: Peter Saddington

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>